الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
خذاني الشوقـ
المدير
المدير
avatar

رقم العضويه : 4
الجنس : ذكر عدد المساهمات : 1097
تاريخ التسجيل : 10/02/2011
الموقع : http://n7-m8200.forumarabia.com/
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : مـتـشـوقـ المزاج المزاج : مستمتـــــــــــع

مُساهمةموضوع: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    الجمعة أبريل 01, 2011 7:54 am













.








المقادير

1حبة بطاطس , متوسطة3حبات خرشوف 1حبة جزر , متوسطة1مكعب مرقة خضار فاين فودز كنور ,(حسب الرغبة)4كوب ماء 2/1ملعقة كبيرة عصير ليمون 2ملعقة كبيرة سمن نباتي ,أو زيد3ملعقة كبيرة دقيق ملح و فلفل
طريقة الطهى

1. تقطع قوالب الخرشوف والبطاطس مكعبات صغيرة (1x1x1 سم) كما تقطع الجزرة مكعبات أصغر.
2. يسخن السمن في إناء متوسط ويضاف الدقيق و يقلب حتى يصبح لونه ذهبى بني.
3. يضاف مكعب المرقة و الماء والخضروات وعصير الليمون والملح والفلفل وتترك لتغلى. تخفض النار وتغطى وتترك لمدة 15 دقيقة حتى تنضج الخضروات

الوصفة الثالثة من الأخت الشيف رانيا الله يعطيها العافية
أولا : بالبشـاميـل :

- انا باجيب المجمد .. مش المعلب .. واسيبه لحد ما يذوب خالص
- تعصجي كمية مناسبة من اللحم المفروم تكفي كمية الخرشوف الي عندك .. وممكن تكتري البصل شوية كمان بيدي ريحة حلوة وطعم مميز للاكلة دي ...
- تحضري كمية من البشاميل تكفي لتغطية كمية الخرشوف ... ويكون بشاميل سايل وتحطي عليه شوية جبنة رومي او برميزان مبشورة ( جوة البشاميل ) ...
- بترصي الخرشوف وتحشيه باللحمة .. وترشي على الوجه بشكل متساوي البشاميل وترشي كمان على الوجه جبنة موتزاريلا بتعطي شكل جميل لما بتسيح عليه ...
- تدخليه الفرن مدة تقريبا 1/2 ساعة ... على نار وسط ... ولما تلاقيه نضج ( على فكرة هو ما بياخد وقت ) ... تفتحي النار من فوق لتحمير الوجه ... وبالهنا والشفا ... وممكن تقديمه مع المكرونة ... او ممكن مع انواع المحاشي ...



ثانيـا : بصلصة البولونيـز :


- نفس الطريقة السابقة ... بس طبعا ما فيش بشاميل ولا جبنة بارميزان او رومي ...
- بتجيبي اللحمة المفرومة بعد ما تتعصج وتحطي عليها كمية مناسبة من عصير الطماطم الطازج وملعقة كبيرة من معجون الطماطم (الصلصة ) ... و1/2 ملعقة من الريحان لو بتحبوه مع الاكل .. وتتركيها تتسبك حتى تصبح كمية الطماطم قليلة نسبيا ..
- وترصي الخرشوف عليه اللحمة ام طماطم ... وتصبي في الصينية 1 كوب عصير طماطم مع 1/2 مكعب ماجي ... وكمان تدخليه الفرن ...
- لما تيجي تقدميه ممكن تحطي رشة جبن موتزاريلا كمان على الوجه وتحمريها من فوق في الفرن شوية ... تكون نتيجة مبهرة ...

الوصفة الرابعة والاخيرة سلطة الخرشوف بالجبنة الحلوم نقلتها من منتدى اخر للعضوة







المقادير:

علبة قلوب الخرشوف- 2خيار مقطع انصاف – حبة فلفل احمر وفلفل اصفر مقطع مربعات – خس – قليل من الكرنب الاحمر – حباتبندورة صغيرة جدا – نص كوب جبنة حلوم مقطعة مكعبات
التتبيل : 4م ك ليمون- 4م ك زيت زيتون – قليل من النعناع الناشف - ملح – فلفل اسود- توضع في قارورة وتخفق جيدا
الطريقة :
ترتب السلطة كما هو موضح بالصورة ثم يصب الصوص عليها او يقدم بجانبها وتزين بحبات الزيتون الاسود وشرائح الليمون
من الممكن قلي حبات الجبنة الحلوم وتطلع اطيب


صحنتين وهنا


























[u][b][i]خذاني الشوق[/i][/b][/u]



BLACK BERRY
pin:27489EE0
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
غلاك غير
المدير
المدير
avatar

رقم العضويه : nambr 1
الجنس : ذكر عدد المساهمات : 1585
تاريخ التسجيل : 04/02/2011
الموقع : http://n7-m8200.forumarabia.com
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : الانتر نت المزاج المزاج : صعب

مُساهمةموضوع: رد: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    الجمعة أبريل 01, 2011 8:27 am

مشكور/ه


5 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dc03.arabsh.com/i/02579/aik9n1zxgr43.swf
*زهرة الكادي*
المشرفون
المشرفون
avatar

الجنس : انثى عدد المساهمات : 161
تاريخ التسجيل : 21/04/2011
الموقع : الاجنحه الفضائيه
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : طالبه المزاج المزاج : فرحانه

مُساهمةموضوع: رد: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    الجمعة أبريل 29, 2011 8:54 am

الله يعطيك الف عافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
راعية الابداع
المراقبون
المراقبون
avatar

رقم العضويه : 30
الجنس : انثى عدد المساهمات : 329
تاريخ التسجيل : 26/04/2011
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : النت المزاج المزاج : عايشه جو

مُساهمةموضوع: رد: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    الجمعة أبريل 29, 2011 11:10 am

شكر جزيلااا لك ع الوصفه الشهيه


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
*زهرة الكادي*
المشرفون
المشرفون
avatar

الجنس : انثى عدد المساهمات : 161
تاريخ التسجيل : 21/04/2011
الموقع : الاجنحه الفضائيه
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : طالبه المزاج المزاج : فرحانه

مُساهمةموضوع: رد: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    الإثنين مايو 02, 2011 12:12 pm

مشكور ع هل الاكله الذيذة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
مدمر العشاق
سـكــرتـيـر الـبـارون
avatar

رقم العضويه : 3
الجنس : ذكر عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 04/02/2011
الموقع : منتديات الاجنحه الفضائيه
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : طالب المزاج المزاج : مرح

مُساهمةموضوع: رد: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    السبت مايو 21, 2011 8:02 am

مــِِِِـــــشـــِِِِـــكؤؤور


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://n7-m8200.forumarabia.com
مدمر العشاق
سـكــرتـيـر الـبـارون
avatar

رقم العضويه : 3
الجنس : ذكر عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 04/02/2011
الموقع : منتديات الاجنحه الفضائيه
العمل/الترفيه العمل/الترفيه : طالب المزاج المزاج : مرح

مُساهمةموضوع: رد: طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)    السبت مايو 21, 2011 2:36 pm

يــــــــــــِِِــســـلـــــــــــِِِموؤووؤ


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://n7-m8200.forumarabia.com
 
طبخة الخرشوف (الأرض شوكي)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ღ♥ღ¸.•°][ منتديات الاجنحه الفضائيه][°•.¸ღ♥ღ  :: ღ♥ღ¸.•°][ المنتديات الاجتماعيه][°•.¸ღ♥ღ :: طبخات و وجبات سريعة و اكلات و وصفات-
انتقل الى: